Cover

Basis horeca

In deze opleiding leer je onder begeleiding voorbereidende werkzaamheden en basisbereidingen uitvoeren om eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken en je past ook elementaire dresseertechnieken toe. 

Je leert ook om de vaat te doen en de schoonmaak van oppervlakken, ruimtes en sanitair, en zorgt voor het wasgoed. 

Het is daarbij belangrijk dat je rekening houdt met regels en afspraken voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn en dat je je basiskennis hierover kunt toepassen in de praktijk. 

Je leert de vaat goed organiseren, afwassen, afdrogen en opbergen.

Je maakt onder begeleiding oppervlakken (vloeren, meubels, ramen,…) en ruimtes, sanitair en toiletten schoon. Je leert ook machinaal wassen, drogen en strijken.

Vak
# lesuren
Geïntegreerde algemene sociale vorming
Algemene sociale vorming 7
Godsdienst 2
ICT 1
Lichamelijke opvoeding 3
Beroepsgerichte vorming
Grootkeuken 8
Didactische keuken 4
Bakken 3
Hygiëne 2
Onderhoud 2
Totaal 32