In deze opleiding leer je onder begeleiding voorbereidende werkzaamheden en basisbereidingen uitvoeren om eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken en je past ook elementaire dresseertechnieken toe.
Je leert ook om de vaat te doen en de schoonmaak van oppervlakken, ruimtes en sanitair, en zorgt voor het wasgoed.
Het is daarbij belangrijk dat je rekening houdt met regels en afspraken voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn en dat je je basiskennis hierover kunt toepassen in de praktijk.
Je leert de vaat goed organiseren, afwassen, afdrogen en opbergen.
Je maakt onder begeleiding oppervlakken (vloeren, meubels, ramen,…) en ruimtes, sanitair en toiletten schoon. Je leert ook machinaal wassen, drogen en strijken.
Ter voorbereiding van de kwalificatiefase kunnen de leerlingen Basis Horeca kiezen voor de optie “bouw”. Zij kunnen er echter ook voor kiezen om zich te verdiepen in hun hoofdrichting.
Vak | Opleidingsfase | ||
---|---|---|---|
2e jaar | 3e jaar | ||
Geïntegreerde algemene sociale vorming | |||
Actua | 1 | 1 | |
BASV | 2 | 2 | |
Godsdienst | 2 | 2 | |
ICT | 1 | 1 | |
Leefsleutels | 1 | 1 | |
Lichamelijke opvoeding | 3 | 3 | |
Projecten | 3 | 3 | |
Beroepsgerichte vorming | |||
Operationeel koken | 4 | 4 | |
Keukenvoorbereidingen | 3 | 3 | |
Keukenonderhoud | 6 | 6 | |
Keuzevak | |||
Optie horeca | 6 | 6 | |
Optie bouw | 6 | 6 | |
Totaal | 32 | 32 |